Gândul de dimineaţă – 23 februarie 2016

23rd feb. 2016

Cât despre vremuri și soroace, n-aveți trebuință să vi se scrie, fraților. Pentru că voi înșivă știți foarte bine că ziua Domnului va veni ca un hoț noaptea.

 ( 1 Tesaloniceni 5:1-2 )

„Observând constelațiile cerului, egiptenii au stabilit un calendar în care anul avea 365 de zile. Anul era împărțit în trei anotimpuri agricole: revărsarea, acoperirea și anotimpul uscat. Era vorba despre relația oamenilor cu fluviul Nil, pe malurile căruia se află Egiptul. Un an avea 12 luni a câte 30 de zile. Acest calendar, cu mici modificări, a devenit calendarul gregorian utilizat astăzi de noi. Pentru măsurarea timpului, egiptenii foloseau cadrane solare și clepsidre.”

„Evreii au pornit numărătoarea anilor de la Creația lumii: 3761 î.Hr.; grecii considerau începutul lumii ca fiind anul în care s-au desfășurat primele Jocuri Olimpice: 776 î.Hr.; romanii socoteau anii de la întemeierea Romei – 753 î.Hr.; creștinii au început numărătoare din anul nașterii lui Isus Hristos, considerat anul 1; era musulmană începe în anul 622 d.Hr., atunci când Mohamed s-a refugiat de la Mecca la Medina.”

„Mayașii, populație din America Centrală, aveau un calendar în care anul era împărțit în 18 luni a câte 20 de zile, la sfârșitu anului adăugându-se 5 zile pentru petreceri și sărbători. Calculele mayașilor dădeau o eroare de 17 secunde față de calendarele noastre de astăzi”

Istoria culturii și civilizației – Ovidiu Drîmba

solascriptura.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.