Gândul de dimineaţă – 11 noiembrie 2015
Eu urăsc despărțirea în căsătorie și pe cel ce își acoperă haina cu silnicie. De aceea, luați seama în mintea voastră și nu fiți necredincioși !
( Maleahi 2:16 )
Un divorț îi afectează pe cei implicați mai mult decât psihologic, spiritual sau financiar. Ruperea unei căsnicii erodează puternic starea de sănătate fizică a viitorilor foști soți, arată studiile.
Divorțul frânge, la propriu, inima partenerilor, iar femeile sunt cele mai afectate de destrămarea căsniciei, potrivit unei cercetări efectuate de experții de la Duke Madicine. Conform rezultatelor, probabilitatea unui infarct în rândul femeilor trecute printr-un divorț este cu 24% mai mare, în raport cu femeile căsătorite și nedivorțate. Pericolul a crescut până la aproape 50% în cazul femeilor care au divorțat de cel puțin două ori.
În cazul bărbaților aflați la primul divorț, riscul de infarct a fost cu 10% mai mare comparativ cu bărbații căsătoriți și nedivorțați, și a crescut cu până la 30% în cazul celor care au trecut prin mai multe divorțuri. Aceste constatări nu au fost influențate de repercusiunile unui divorț asupra stilului de viață, precum diminuarea veniturilor.
Mai departe, găsirea unui alt partener de viață, în cazul femeilor, nu a diminuat semnificativ riscurile de ordin cardiologic ale acestora, asociate actului de separare. În schimb, bărbații care s-au căsătorit și-au diminuat astfel riscul de infarct până la nivelul unui bărbat căsătorit și nedivorțat.
„Noi glumim și numim această situație: orientarea orice-femeie-e-bună, pentru bărbați. Ei preferă să fie mai degrabă căsătoriți decât necăsătoriți și acceptă cu ușurință o nouă persoană ca partener de viață. În prima căsătorie, femeile se simt protejate, iar probabilitatea retrăirii acestui sentiment în căsătoriile ulterioare e incertă”, a declarat unul dintre autorii studiului, prof. Linda George.
Semnele Timpului
solascriptura.ro
Lasă un răspuns