Gândul de dimineaţă – 11 iunie 2016
Un râu de foc curgea şi ieşea dinaintea Lui. Mii de mii de slujitori Îi slujeau şi de zece mii de ori zece mii stăteau înaintea Lui. S-a ţinut judecata şi s-au deschis cărţile.
( Daniel 7:10 )
Timp de secole, localnicii peruvieni au tot vorbit despre un râu în Amazon, care are o temperatură atât de ridicată încât poate ucide.
Conform legendei, conchistadorii spanioli s-au aventurat în pădurile tropicale în căutarea aurului, iar dintre ei puţini au fost cei care s-au întors. Unii dintre cei salvaţi povesteau despre o apă otrăvită, şerpi mâncători de oameni şi un râu care fierbe.
Geologul peruvian Andrés Ruzo a fost fascinat de acest mit încă din copilărie. După finalizarea proiectului său de doctorat pe tema potenţialului energiei geotermale din Peru, Ruzo a ajuns să se întrebe dacă existenţa râului nu este doar o poveste, ci parte din realitate.
În 2011, Ruzo a plecat în pădurea amazoniană împreună cu mătuşa lui, care a povestit că ar fi înotat chiar în acest râu. Spre marea lui surprindere, deasupra râului se ridicau aburi fierbinţi. „Când am văzut acest lucru, mi-am căutat imediat termometrul. Temperatura medie în râu era de 86 de grade Celsius, nu ajungea la fierbere, dar era aproape de asta… deci, nu e o legendă”, a declarat Ruzo.
Partea cea mai enigmatică este mărimea absolută a acestui râu. Apele termale nu sunt o noutate, dar prin apropiere nu există niciun vulcan. E de luat în considerare faptul că râul este la 700 kilometri de cel mai apropiat sistem vulcanic. Şi în acele părţi ale lumii bazinele termale nu ajung la aşa temperaturi. Râul are până la 25 de metri lăţime şi 6 metri adâncime şi „fierberea” are loc pe o suprafaţă incredibilă de 6,24 kilometri.
Cu permisiunea şamanului, Ruzo a petrecut ultimii cinci ani studiind acest râu, ecosistemul din jurul său, iar în laboratorul său a analizat mostrele de apă, în speranţa de a-şi da seama ce se întâmplă.
descoperă.ro
Lasă un răspuns