Gândul de dimineaţă – 10 martie 2016
Căci eu urăsc despărțirea în căsătorie, zice Domnul, Dumnezeul lui Israel, și pe cel ce își acoperă haina cu silnicie, zice Domnul oștirilor. De aceea, luați seama în mintea voastră și nu fiți necredincioși!
( Maleahi 2:16 )
În Marea Neagră trăiește una din cele mai frumoase specii marine: căluțul-de-mare. Mica vietate, care măsoară doar 12 cm lungime, pare o figură de șah colorată în brun-roșcat pe o parte și mai albicioasă pe cealaltă. Înoată încet, în poziție verticală. Căluțul-de-mare trăiește cu perechea aleasă toată viața și are un mod ciudat de a-și aduce urmașii pe lume. Reproducerea are loc vara, când femelele depun icrele în punga incubatoare a masculului, care se deschide în această perioadă, apoi sacul se închide. Incubația durează 4 săptămâni. După eclozare, sacul se deschide, punând în libertate larvele, pentru ca apoi să se închidă la loc.
În categoria curiozități putem încadra și ghidrinul. În perioada de reproducere masculii de ghidrin devin roșii. Ei construiesc din plante acvatice un cuib pe care îl așează pe fundul apei. Mai multe femele, conduse pe rând de mascul, depun icrele, pe care masculul le fecundează, apoi gonește femela. El păzește cuibul.
Adevărul
Lasă un răspuns